16 خرداد 1402 11:57 ق.ظ

تعریف محدوده‌ی جغرافیایی
تعریف محدوده‌ی جغرافیایی

6 مزیت استفاده از تعریف محدوده‌ی جغرافیایی در سامانه‌ی ردیابی

تعریف محدوده‌ی جغرافیایی یکی از گزارشاتی است که با فیلتر کردن اطلاعات مازاد، امکان دریافت اطلاعات را برای مدیران هموار می‌کند.

فهرست محتوا

وقتی صحبت از مدیریت ناوگان می‌شود، دریافت موقعیت جغرافیایی اولین پارامتری است که به ذهن هر کسی می‌رسد. اما آنچه دریافت گزارشات را کمی پیشرفته‌تر کرده است، امکان تعریف محدوده‌ی جغرافیایی است. با تعریف محدوده‌ی جغرافیایی، دیگر نیازی به دریافت گزارشات به صورت زمان‌بر، نیست. می‌توانید هشدار دریافت کنید.

در این متن از وبلاگ دلفین، در نظر داریم ابتدا تعریف جامعی از محدوده‌ی جغرافیایی یا Geofencing را ارائه کنیم و سپس از مزایای این گزارش خواهیم گفت، پس با ما همراه باشید.

Geofencing یا تعریف محدوده‌ی جغرافیایی چیست؟

محدوده جغرافیایی چیست

Geofencing به یک “حصار دیجیتالی” از پیش تعیین شده اشاره دارد که مدیران ناوگان می‌توانند در اطراف نقاط خاص مورد علاقه‌ی (POI) مکان‌های انتخابی خود، تنظیم کنند. با استفاده از ردیاب‌های خودرویی، مدیران می‌توانند محدوده‌ی جغرافیایی تعریف کرده و سپس با توجه به محدوده‌ی تعریف شده، هشدار دریافت کنند. اهمیت موضوع این است که گزارشات با دقت بیشتری ارسال می‌شوند.

اکنون می‌خواهیم ۶ مزیت اصلی گزارشات مربوط به محدوده‌ی جغرافیایی را بیان کنیم:

بهبود عملیات ناوگان با تعریف محدوده‌ی جغرافیایی

تعریف محدوده‌ی جغرافیایی هم به وسیله‌ی نرم‌افزار و هم سخت‌افزار امکان‌پذیر است. همچنین این شرایط برای شما فراهم شده است که بتوانید این محدوده را با هر شکلی که دوست دارید، تعریف کنید.

۱. به دنبال فعالیت غیرمجاز، هشدارهای به‌موقع دریافت می‌کنید

بهبود عملکرد ناوگان

سرقت خودرو در سراسر دنیا در حال افزایش است. به عنوان مثال در ایالت متحده، در سال ۲۰۱۹، بیش از ۷۰۰۰۰۰ سرقت وسایل نقلیه‌ی موتوری گزارش شده است. برای مدیران ناوگان، توانایی واکنش سریع به سرقت احتمالی می‌تواند تفاوت بین بازیابی یک دارایی عملیاتی کلیدی یا از دست دادن آن برای همیشه باشد.

به‌عنوان مثال تصور کنید مدیر لجستیک یک شهرداری هستید و خودروهای شما موظف هستند تنها در بخش خاصی از شهر، ماموریت خود را انجام دهند. اختصاص هر خودرو به هر محدوده باعث می‌شود زمان خروج و یا ورود خودرو به این محدوده‌ها، هشدار دریافت کنید. مدیران ناوگان به راحتی می‌توانند در اطراف مناطقی که برای سازمان استراتژیک محسوب می‌شود را ژئوفنس کشیده و گزارشات را با توجه به این تعریف دریافت کنند.

لحظه‌ای که یک وسیله‌ی نقلیه منطقه‌ی محصور شده را ترک می‌کند یا به آن وارد می‌شود، یک هشدار برای مدیر ارسال می‌شود. هشدار ارسال شده این حس را به مدیران نقلیه می‌دهد که همه چیز تحت کنترل است و نیازی نیست برای سرکشی، به پروژه مراجعه کنند.

مطالب مرتبط:
نقش ردیاب خودرو در مدیریت خودروهای شهرداری

۲. جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های خاص سفر برای بهبود کارایی ناوگان

تجزیه و تحلیل داده‌ها

مدیران ناوگان همیشه به دنبال راه‌هایی برای بهبود کارایی عملیاتی و بهینه‌سازی مسیرهای رانندگان هستند. با این حال، قبل از اتخاذ چنین تصمیماتی، صاحبان ناوگان باید داده‌های پایه‌ی عملیات جاری سازمانی را جمع‌آوری کرده و معیارهای مهمی مانند زمان سفر را شناسایی کنند.

دستیابی به این امر بدون جداسازی داده‌های سفر از داده‌های عملیاتی، کار دشواری خواهد بود. به‌عنوان مثال اگر در سازمانی باشید که پروژه‌های عمرانی را مدیریت می‌کنند، می‌توانید مکان پروژه را به عنوان محدوده‌ی جغرافیایی تعریف کنید. با این کار دقیقا مدت زمان رسیدن یک خودرو از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر یا حضورش در پروژه، مشخص می‌شود.

شما با محاسبه‌ی دقیق حضور خودرو در محدوده‌های تعیین شده، حتی می‌توانید پرداخت حقوق و دستمزد را با عدالت بیشتری پیش ببرید. یا اینکه اگر خودرو در زمان انجام وظایفش پروژه را ترک کرد، هشدار دریافت می‌کنید و می‌توانید به امور سازمانی با کمترین اتلاف وقت رسیدگی کنید.

۳. می‌توانید از رانندگانی که در مناطق ناامن رفت‌وآمد می‌کنند، مراقبت کنید

مراقبت از رانندگان در مناطق نا امن

درست است که گاهی اوقات می‌شود نیروهای انسانی و یا رانندگان را از مناطقی که امنیت کمتری دارند، دور کرد اما در برخی موارد این حذف کردن، امکان‌پذیر نیست، اما سامانه مدیریت ناوگان با امکان تعریف محدوده‌ی جغرافیایی شرایطی را ایجاد کرده است که مدیران می‌توانند این محدوده‌های خطرناک را با عنوان محدوده پر ریسک تعریف کرده و گزارشات آن را به صورت هر چند ثانیه یکبار دریافت کنند.

گزارشاتی مثل خروج ناگهانی خودرو از محدوده، روشن شدن و یا خاموش شدن آن بدون اینکه راننده اعلام کرده باشد و حتی رانندگی‌های پر خطر از جمله‌ی این گزارشات هستند. مدیران ناوگان با تفکر افزایش ایمنی می‌توانند از محدوده‌ها برای مشخص کردن این مناطق استفاده کنند و به رانندگان و تیم‌های فرماندهی هشدار دهند که هنگام عبور از این مناطق، بیشتر مراقب باشند.

این هشدارها را می‌توان زمانیکه که راننده وارد محدوده‌ی پر خطر می‌شود، برای دیگر تیم‌ها نیز فعال کرد که همه‌ی سازمان از شرایط آگاه شوند. از طرفی در برخی از سازمان‌ها نیروی انسانی و خودروها ناگزیر به گذراندن زمان در محدوده‌هایی از شهر یا کشور هستند که نه‌تنها ممکن است خودرو به سرقت برود، بلکه جان آن‌ها نیز با خطر روبه‌رو است. با تعریف این محدوده‌ها و ورود خودرو با آن‌ها، می‌توان کنترل ۲۴ ساعته روی ناوگان و رانندگان داشت و امنیت آن‌ها را تامین کرد.

مطالب مرتبط:
مزایای استفاده از ردیاب در خودروهای سازمانی: افزایش شفافیت و حس مسئوليت‌پذیری

۴. با جلوگیری از همپوشانی‌های عملیاتی، ناوگان خود را گسترش دهید

گسترش تعداد ناوگان

رانندگان اغلب مجبورند مسافت‌های زیادی را در یک روز طی کنند و معمولاً مسئولیت مسیرها یا مناطق جغرافیایی خاصی را بر عهده دارند. این امر به صاحبان ناوگان اجازه می‌دهد تا منابع خود را به طور مؤثرتری گسترش دهند و اطمینان حاصل کنند که وسایل نقلیه، بی‌جهت مسافت‌های طولانی را طی نمی‌کنند.

محدوده‌های جغرافیایی به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهند که مناطق خاصی را به رانندگان اختصاص دهند و در صورت همپوشانی این مناطق یا زمانی که راننده به مسیری با کارایی کمتر هدایت می‌شود، هشدار داده شود. در این موارد، مدیران ناوگان می‌توانند به نرم‌افزار مدیریت ناوگان و یا اپلیکیشن ردیابی مراجعه کنند تا به همه رانندگان و نیروی انسانی کمک کند تا یک منطقه‌ی کارآمد را بدون هیچ همپوشانی پوشش دهند.

۵. امکان محاسبه‌ی دقیق حقوق و دستمزد و پرداخت عادلانه

محاسبه‌ی دقیق حقوق و دستمزد

یکی از شرایطی که تعریف محدوده‌ی جغرافیایی در سازمان ایجاد می‌کند این است که شما می‌توانید با دقت بیشتری حقوق و دستمزد رانندگان را محاسبه کنید. به این دلیل که به درستی می‌دانید یک خودرو چه مدت زمان را در محدوده‌ی ماموریتی طی کرده است و چه عملکردی در آن محدوده داشته است.

با یکپارچه کردن نرم‌افزار با سامانه‌ی پرداخت، می‌توان حقوق و دستمزد را بر اساس عملکرد واقعی، بدون نیاز به نیروی انسانی، محاسبه کرد.

۶. امکان محاسبه‌ی میزان هزینه‌های یک پروژه‌ی سازمانی

محاسبه‌ی میزان هزینه‌های یک پروژه‌ی سازمانی

محاسبه‌ی هزینه‌های پروژه‌ها، یکی از چالش‌های سازمان‌های پروژه محور است. وقتی شما محدوده‌ی پروژه را با دقت تعریف کرده باشید محاسبه‌‌ی هزینه‌ها دیگر کار دشواری نخواهد بود. به این دلیل که نه‌تنها تعداد ناوگان اختصاص داده شده به پروژه کاملا مشخص است، بلکه مدت زمان عملیات نیز با جداول نرم‌افزاری به راحتی محاسبه می‌شود.

بدین شکل نیازی نیست که مدیران پروژه، هزاران سند را در کنار یکدیگر قرار دهند تا بتوانند آنچه در یک پروژه گذشته است را ارزیابی کنند. کافی است که یک داشبورد کاربردی برای خود تعریف کنند و بلافاصله با باز کردن این داشبورد، تمامی گزارشات را مشاهده کنند. این موضوع نه‌تنها دقت که سرعت انجام عملیات را نیز افزایش خواهد داد.

همواره کاهش تعداد پارامترها و همچنین ترکیب کردن آن‌ها با یکدیگر به ما کمک می‌کند که بتوانیم با دقت بالاتری هزینه‌ها را محاسبه کنیم. این دقیقا کاری است که رسم محدوده‌های جغرافیایی انجام می‌دهد. حذف کلیه‌ی پارامترهایی که در یک پروژه‌ی خاص تاثیر ندارند و پر رنگ کردن مواردی که این شاخص را تغییر می‌دهند.

سخن آخر اینکه

قطعا می‌توان لیستی بلند از تمامی قابلیت‌های همین ماژول به تنهایی تهیه کرد که همه‌ی مزیت‌های آن را شامل شود. اما به طور کلی نقش پر رنگ این ماژول در کاهش هزینه‌های سازمانی انکار ناپذیر است. محدود کردن گزارشات به یک فضای خاص، ارسال و دریافت هشدار با توجه به عملکرد خودرو، هر دو از جمله پارامترهایی هستند که مدت زمان کنترل ناوگان خودرویی توسط نیروی انسانی را کاهش می‌دهد.

از طرفی افزایش ایمنی راننده و خودرو با تعریف محدوده‌های خطرناک نیز ریسک از دست رفتن ناوگان و رانندگان را کاهش داده و در نهایت باعث کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری خواهد شد. اینکه شما چه گزارشاتی را در یک محدوده‌ی جغرافیایی دریافت کنید کاملا بستگی به نوع نرم‌افزاری دارد که خریداری می‌کنید.

به عنوان نمونه شما با خرید نرم‌افزار مدیریت ناوگان دلفین می‌توانید گزارش‌هایی چون، موقعیت لحظه‌ای یعنی نقطه‌ی خاص از محدوده‌ی جغرافیایی تعریف شده که خودرو در آن حضور دارد، مدت زمان روشن بودن، مدت زمان خاموش بودن خودرو، مدت زمان کارکرد موتور، مدت زمان کارکرد درجا، عملکرد راننده با کنترل پارامترهایی چون سرعت غیرمجاز، شتاب و ترمزهای شدید، وضعیت سرویس‌های نگهداری و تعمیرات خودرو، شرایط دمای یخچال برای خودروهای یخچال‌دار، میزان وزن بار برای خودروهایی که بار حمل می‌کنند و … را دریافت کنید.

 

منبع: